Altın ve Gümüş mücevherlerinizin ilk günkü parlaklığını korumak için biraz ilgi ve aşağıdaki talimatlar yeterli olacaktır:
- Parfüm ve kozmetik ürünler gibi kimyasallara veya güçlü ürünlere maruz bırakmaktan kaçınınız.
- Banyo yaparken veya yüzerken takılarınızı çıkarın. Klor, kum ve tuzlu su ile temasından kaçınınız.
- Ekstra darbe ve terden uzak tutmak için herhangi bir egzersiz veya fiziksel aktivite yapmadan önce çıkarınız.
- Yanlışlıkla hasar görmesini önlemek için uyurken takılarınızı takmamaya özen gösteriniz.
- Onları temiz, kuru ve serin bir yerde saklayınız. Aşırı sıcaklıklardan ve doğrudan güneş ışığından kaçınınız.
ALTIN ÜRÜNLERE DAİR:
Mücevherdeki altın miktarı, saf 24 ayardan ince bir altın yıkama tabakasına kadar değişebilir. Parçanız 24 karattan azsa, bu sertliğini ve dayanıklılığını artırmak için alaşım adı verilen diğer metallerle karıştırıldığını gösterir. 14 karat bir parçada mücevher hala "gerçek altın"dır. Hatta yaşam tarzınız ne kadar aktifse, mücevherlerinizde o kadar az saf altın tercih edebilirsiniz, çünkü altın yumuşak bir metaldir ve çizilmeye eğilimlidir, bu nedenle 10 veya daha fazla parça alaşımla karıştırılması ömrünü uzatacaktır.
Altın Takılar Ne Sıklıkta Temizlenir?
Hemen hemen tüm takılar cilde yakın takıldığından vücut yağlarını, makyajı, kiri, mikropları ve bakterileri çekebilir. Tüm bu birikim altının parlaklığını kaybetmesine neden olur. Altın, gümüş gibi kolayca kararmaz, ancak sık kullanım mat görünmesine neden olabilir. Daha yüksek konsantrasyonda alaşım içeren düşük ayar altın, klor, alkol, asitler ve kükürt bileşikleri gibi aşırı kimyasallara maruz kaldığında kararabilir.
Sıkça takılan takılar en az ayda bir veya yüzey mat görünmeye başladığında temizlenmelidir.
Altında asla diş macunu, kabartma tozu veya ticari bir metal temizleyici kullanmayın. Bu aşındırıcı maddeleri kullanarak altını çizebilirsiniz. Asla çamaşır suyu kullanmayın. Çamaşır suyu altınla reaksiyona girer ve altın alaşımlarını eritir.
Aşağıdaki basit adımları izleyerek evde en iyi tekniği öğrenin.
İhtiyacınız olan malzemeler:
Yumuşak kıllı küçük bir fırça: diş fırçası ya da kaş fırçası
Pamuklu bez
Küçük kase
Bulaşık sabunu
Ilık su
Talimatlar:
Küçük bir kâseyi (tüm altın takıyı alacak kadar büyük) ılık suyla doldurun. Birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin ve iyice karıştırın. Altınları ekleyin ve en az 20 dakika bekletin. (Parçaların çizilmesini önlemek için yalnızca bir veya iki altın takıyı temizlemek en iyisidir.) Bulaşık deterjanı zamanla yüzeydeki yağları parçalayacaktır.
Parça girintili ya da çok kirliyse, eski bir yumuşak diş fırçası veya kuyumcu fırçası gibi yumuşak kıllı bir fırçayla hafifçe ovalamanız gerekebilir. Nazik ovma, herhangi bir girintili alandaki kiri temizleyecektir.
İşlem sonrası altını sadece suyla durulayın ve parçayı kurulamak için yumuşak pamuklu bir bez kullanın. Lifler, özellikle yüksek karat altın üzerinde yüzeyi çizebileceğinden kâğıt havlu kullanmayın.
Altın Takıları Temiz Tutmanın İpuçları:
Yüzeyde sabun köpüğünün birikmesini önlemek için ellerinizi yıkarken veya banyo yaparken mümkünse altın parçaları çıkarın.
Jakuziye, yüzme havuzuna veya plaja girmeden önce tüm takılarınızı çıkarın. Klor, asitler, kükürt ve tuz gibi sert kimyasallar altına, özellikle de 24 ayardan daha az olan maddelere zarar verebilir veya rengini soldurabilir. Klor, altın takılarınızın yapısını zayıflatabilir ve sonunda kırılmasına neden olabilir.
Altın takıları saç spreylerine, makyaj malzemelerine ve kremlere maruz bırakmaktan kaçının.
Parçaların birbirini çizmesini ve yüzeyin matlaşmasını önlemek için altın takıları kumaş astarlı bir mücevher kutusunun ayrı bölmelerinde saklayın.
Altını amonyakla temizlemekten mümkünse kaçının. Kullanabilirsiniz, ancak fazla miktarda kullanıldığında aşındırıcılığı güçlü bir kimyasaldır. Ayrıca, platin veya inciler gibi diğer mücevher türleri için güvenli olmayabilir, bu yüzden kullanırken dikkatli olun.
Parçalarınız temizlendikten sonra hala mat veya renk atmışsa, onları bir kuyumcuya götürmelisiniz. Marquesa’dan aldığınız altın ürünlerin temizliğini ilk 1 yıl içinde ücretsiz olarak yapmaktayız.